Chris Treffers

iMagiXs - fotografie en (soms) grafisch ontwerp

TATTOO VERHALEN

Auteur

over het boekje
(status: ik zoek een drukker!)

Samenvatting
De verhalen in dit boekje vertellen over dingen die mensen meegemaakt hebben. Over de tatoeages die daaruit zijn ontsproten. Er worden ook fun-tattoos gezet als die persoon ‘onder invloed’ of gewoon uitgelaten was! In de media, in de modebladen, in het straatbeeld, bijna overal is de tatoeage aanwezig. Op internet levert het zoeken met ‘tatoeage’ meer dan 300.000 hits op. In de laatste 20 jaar zijn er veel (internationale) magazines verschenen over dit onderwerp. Ze bieden foto’s en ze geven informatie over de artiesten, de stijlen, de toeleveranciers en de evenementen. Op de (internationale) TV zijn er docu-series, reportages van evenementen en entertainment. De tattookoning van Nederland, Henk Schiffmacher, is internationaal bekend! Een schare aan BN-ers hebben tatoeages laten zetten: Anouk, Daphne Deckers, Jim Bakkum, OG3NE, Arie Boomsma en DiRect. Ook acteurs dragen hun tatoeages trots, denk aan Johnny Depp, Angelina Jolie, Eric Corton, Danny de Munk en Isa Hoes. Er is een actuele trend komen bovendrijven: de toenemende individualisering die het mogelijk maakt om het lichaam als een canvas in te zetten om de eigen emotie zichtbaar te maken! Wat de buitenwereld daarvan vindt …. is niet zo belangrijk.

Deze verhalen zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden in de hedendaagse cultuur, voor ieder die een tatoeage overweegt en voor wie zich wil verdiepen in de manier waarop een tatoeage een mens kan steunen.

Uit het boek
Ik wil graag vertellen over mijn tattoo, de roos met erboven de naam Givaney. Givaney is de naam van mijn neefje, hij is nu al 4 jaar. Door een familieruzie heb hem nog nooit ontmoet. Dat mis ik, ook al ken ik hem niet. Daarom wil ik hem bij me hebben. Er is een leegte bij ons. Daarom is de roos niet ingekleurd. Hij heeft mij voor het eerst tante gemaakt. Dat was echt wel iets speciaals. De ruzie met mijn schoonzus ging om iets heel simpels, eigenlijk om niks. Het is twee weken voor hun bruiloft uit de hand gelopen en hij heeft besloten het contact te verbreken. Met heel de familie, met het hele gezin. Via een appje. En sindsdien hebben wij nooit meer contact gehad. Mijn broertje, mijn zusje en mijn ouders hadden altijd een hele hechte band. Zij heeft dat in haar gezin en met haar familie nooit zo gehad. Als mijn moeder of mijn man en ik ergens een andere mening over had dan zij, dan ging het niet goed. Je hoeft het niet altijd met elkaar eens te zijn en dat is prima.

Over de auteur
Chris Treffers (1945) was werkzaam in de IT. Hij had veel functies die varieerden van operationeel manager van een computercentrum tot Security Officer en kwaliteitsmanager. In die functies speelde de interrelatie met mensen de hoofdrol. Na zijn pensionering heeft hij zijn hobby, fotografie, intensief opgepakt. Zonder zich tot één stijl te beperken fotografeert hij (bijna) binnen elk fotografisch thema. Het maken van portretten boeit hem enorm. Zijn aandacht gaat naar geënsceneerde vrouwenportretten. Hierbij is de emotie van een te maken beeld belangrijker dan het model zo mooi mogelijk weer te geven.

        :

Chris Treffers, Briandflat 75, 1422TX Uithoorn 0611 929502
christref22@gmail.com https://www.facebook.com/chris.treffers www.imagixs.net