iMagiXs

Chris Treffers

STIMULI

inspirerende emoties in beeld
in voorbereiding
voor cover vs7-wit 20aug23
Poppen-03
Marjanne en Myrthe
Poppen-05
BESCHIKBAAR! In februari 2024 van de pers gerold.

Ooit was ik ervan overtuigd dat het kijken naar iemands gezicht mij toegang zou geven tot het innerlijk van die persoon. Dat bleek niet het geval te zijn. Mensen inspireren me, vooral gezichten. Ze zijn mijn STIMULI!
‘Je gebruikt je hoofd voor meer dan om alleen je oren uit elkaar te houden’, schrijft communicatiespecialist Gordon W. Wainwright (Teach Yourself Body Language).
Vrouwen lijken minder moeite dan mannen te hebben om hun emotie te delen. Dat trekt me aan, dat bevalt me. Ik heb voorkeur voor de emotie die te zien is op het gezicht van mensen en de ronde vormen van vrouwen boeien mij. Dat zit kennelijk in mijn aard.

Het 'sprekende gezicht', zoals Frank van Marwijk dat in zijn boek “Lichaamstaal”(2017) noemt stimuleert me. De beelden in dit boek vertellen mij nog steeds iets. Soms zit dat in de persoon, soms is het de locatie en vaak is het de uitdrukking op een gezicht.
De foto’s in dit boek zijn in ongeveer 25 jaar tot stand gekomen en globaal gegroepeerd in thema's. Elk thema is toegelicht en bij veel foto’s noem ik wat me aanspreekt in dat beeld. Hier en daar staat ook wat de inspiratie was en welke gedachten ze nu nog bij mij oproepen. Als het ertoe doet heb ik de manier waarop de foto tot stand is gekomen ook opgenomen.

Er is veel wat mij inspireert. Er zijn veel stimuli in mijn dagelijks leven!

Chris Treffers (1945) was werkzaam in de IT. Hij had meerdere management functies. In al die functies speelde de interrelatie met mensen de hoofdrol. Na zijn pensionering heeft hij zijn hobby, fotografie, intensief opgepakt met de nadruk op het maken van portretten. Zijn fotografisch werk is internationaal opgevallen en veelvuldig onderscheiden. Na zijn eerste mini-fotoverhaal “Liesje, een professionele etalagepop vindt het leven” en “TATTOO VERHALEN”, is dit het derde inspirerende fotoboek van zijn hand.

BESCHIKBAAR! In februari 2024 van de pers gerold.
INKIJK EXEMPLAAR KLIK! Uitvoering: 23x23 cm, harde kaft, genaaid, in kleur, 107 pagina's
ISBN: 9789464912747
Prijs: € 27 (verzendkosten in NL € 5)
Bestellen: email naar: christref22@gmail.com(ovv STIMULI, adres en 06-nr ivm betaling)
of ga naar de ReadShop te Uithoorn.